Project Groene Vingers


Even voorstellen
Allereerst zal ik me even voorstellen: Mijn naam is Piet Jan van Nes, geboren op 15 Juli 1956, sinds 1971 werkzaam in de boomkwekerij. Sinds 1977 run in mijn eigen vermeerderingsbedrijf op het Reijerskoop, te Boskoop. Afgelopen zomer heeft er een cliënt, via Stichting Philadelphia, op de kwekerij gewerkt. Dit heeft mij aan het denken gezet, om hier meer mee te gaan doen. Hierdoor is dit idee, Groene Vingers, ontstaan.


De doelgroep
Zorgkwekerij Groene Vingers is er voor cliënten vanaf 18 jaar, met een dagbestedingsindicatie, die een leuke en zinvolle, veilige dagbesteding willen doorbrengen. Zorgkwekerij Groene Vingers is een gestructureerde, kleinschalige werkomgeving. Hier kunnen de cliënten nieuwe vaardigen aanleren en het zelfvertrouwen vergroten, maar zonder werk- of tijdsdruk. Plezier hebben staat bij Groene Vingers namelijk op nummer 1! Groene vingers is een project in samenwerking met stichting Philadelphia zorg.


De werkzaamheden
Het hele jaar door kunnen de cliënten o.a. boomkwekerij producten gaan stekken, verzorgen en ervaren hoe de plantjes wortelen en groeien om ze vervolgens uit te leveren. Uiteraard horen alle bijbehorende zaken zoals schoonmaken en opruimen hier ook bij. In de zomermaanden wordt er tevens een moestuin aangelegd. Hier worden o.a. bonen, bietjes, wortels gekweekt en daarbij ook zacht fruit zoals; aardbeien, bessen, frambozen e.d. Ook is er ruimte om naast het vermeerderen van boomkwekerijproducten, seizoensgebonden activiteiten te doen. Hierbij moet je denken aan het knippen van paas takken of het maken van kerststukken. Of een dagje mee naar het bos (om stek te knippen). Kortom, een afwisselende, veilige maar gestructureerde dagbesteding waarbij de cliënt en plezier centraal staat! Alle werkzaamheden zullen plaatsvinden op het Reijerskoop, te Boskoop.


Hoe ziet een dag bij groene vingers eruit?
De dagen zullen speciaal ingedeeld worden naar iedere cliënt zijn behoeften en mogelijkheden. Toch willen wij graag een kleine indruk geven van een dag bij Groene Vingers: De groep zal maximaal uit vier cliënten bestaan, waarbij de gehele dag begeleiding aanwezig is. De dag zal starten tussen 8.30 uur en 9.00 uur. Allereerst zullen de werkzaamheden van die dag, onder een het genot van een kopje koffie, worden doorgenomen. Naar aanvang van deze werkzaamheden zal er om 10.00 uur gezamenlijk koffie worden gedronken. Om 12.30 uur is het pauze en eten we gezamenlijk onze lunch. Om 13:00 uur gaan we weer van start met de werkzaamheden. De dag zal eindigen tussen 16:00 uur en 16:30 uur.


Vervoer van en naar dagbestedingproject de groene vingers
Het vervoer zal in overleg met groene vingers worden geregeld.


Meer weten??
Enthousiast geworden? Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op.
telefoon: 06-53834493
email: pjvannes@casema.nl

 

Reacties zijn gesloten.